• Jobshadowing 2

          • Spolu s pani učiteľkou Sekovou sa aj pani učiteľka Horniaková zúčastnila aktivity Jobshadowing (pozorovanie učiteľov pri práci).

            1. deň - žiaci jej urobili prehliadku školy, pozorovala učiteľov pri triednickych hodinách, sledovala klímu školy, používanie mobilov a digitálnych nástrojov počas vyučovania

            2. deň - sledovanie výučby cudzích jazykov (anglický a nemecký jazyk), používanie digitálnych nástrojov počas hodiny ekológie, rozprávala sa v zborovni s ostatnými učiteľmi, diskutovala s jej mentorom 

            3. deň - sledovala hodiny anglického jazyka, CLIL, diskuttovala s digitálnym koordinátorom, sledovala klímu, aktivity, interakcie v triede

             

          • Jobshadowing 1

          • Počas mobility našich žiakov sa pani učiteľka Seková zúčasnila aktivity ´jobshadowing´(pozorovanie učiteľov pri práci).

            1. deň - žiaci ju previedli po škole, pozorovala učiteľov pri triednických hodínách, bola na hodinách telesnej výchovy (3. - 9. ročník) v telocvični i na ihrisku

            2. deň - pozorovala učiteľou na hodinách telesnej výchovy, ekológie, techniky, informatiky - sleodavala používania digitálych technológií, mobilov, rôznych aplikácii, CLIL aktivity 

            3. deň - Športový deň - pozorovala organizovanie Športového dňa na škole - vedenie školy, úlohy pre učiteľov, prípava progamu a disciplín pre žiakov, implementácia digiálnych nástrojov a inovatívnych metód na podporu žiakov, well - being a zdravia
             

          • Estónsko - 6. deň

          • Ako sa dá spojiť šport, tanec, hudba, digitálne nástroje a ešte sa pritom aj zabaviť? To nám dnes predviedli naši partneri. Nielen žiaci ale aj učitelia v medzinárodných tímoch od rána cvičili, súťažili, pomocou apky NaviCup museli vyhľadať podľa GPS presné stanovištia, na ktorých ich čakali rôzne vtipné úlohy /monkey family, crazy relatives.../- tie museli aj odfotiť a poslať pani učiteľke.

            Po skvelom programe si pochutnali na sladkej odmene.

             

            V poobedných hodinách sme sa vybrali na výlet, na ktorom sme navštívili rôzne časti ostrova Saarema: najvyššiu vežu, najstaršiu zvonicu, najkrajšiu pláž /medúzy/ a najväčší kráter .

            Cestou autobusom mali žiaci za úlohu zistiť aspoň 2 zaujímavosti o partnerskej krajine a nakoniec si aj zaspievali.

            A ďalší, veľmi aktívny deň je za nami. Príjemne unavených nás čakalo milé prekvapenie od pani domácej - úžasný domáci koláčik.

             

          • Estónsko - 5. deň

          • STEM Challenges ako inovatívna metóda vo vyučovaní príjemne prekvapila našich žiakov. Počas prvého bloku mali v zmiešaných tímoch zostrojiť loď, ktorej nosnosť následne testovali v akváriu.

            V druhom vyučovacom bloku sa pokúsili postaviť čo najvyššiu vežu zo špáradiel.

            Poobede naši žiaci navštívili starobylú loď /jediná svojho druhu v Estónsku/, na ktorej si mohli vyskúšať výstup na stožiar.

            Potom nasledovalo hľadanie pokladu v hrade v Kuressaare - najväčšom meste na našom ostrove, kde žiaci spolupracovali v zmiešaných tímoch a poklad si nakoniec vychutnali. Následne sme absolvovali rýchlu prehliadku mesta.

            Po návrate do nášho dočasného domova sme si oddýchli a pani učiteľky sa zmenili na kuchárky, aby pripravili svojim zverencom večeru.

            Ďalší pekný deň za nami.

          • Estónsko - 4. deň

          • Ako môžeme byť "zelení" /eko/ s využitím moderných technológií a digitálnych nástrojov? Túto otázku si zodpovedali naši žiaci v zmiešaných tímoch v ďalší deň svojej mobility - nahrávali, strihali a prezentovali svoje vlastné videá a išlo im to skvelo.

            Neskôr dokončili svoje plagáty, ktoré spolu vyvesili na chodbu školy.

            Po dobrom obede žiaci znovu pracovali v zmiešaných tímoch. Estónski rovesníci vysvetľovali slovenským kamarátom ako vyrobiť vyšívané pohľadnice.

            Uvariť tradičné saaremské jedlo /originated from Western Saarema/ bola pre žiakov skutočná výzva . S pomocou Estónskych rovesníkov, a vďaka ich aktívnej komunikácii v angličtine/English comunication/ to zvládli raz-dva. Dokonca sa medzitým stihli zahrať komunikačné hry v kruhu, kým sa "chlebík" upiekol - a chutil skvelo .

             

          • Estónsko - 3. deň

          • Pondelkové dopoludnie sa nieslo v duchu predstavovania a srdečného privítania žiakov a učiteľov našej školy. 

            Žiaci v zmiešanom tíme absolvovali prehliadku vápencového parku, kde sa ešte aj dnes vápno vyrába tradičným spôsobom. Celý proces nám priblížil pán sprievodca, neskôr video a nakoniec si žiaci vyskúšali pokusy s vápnom.

            Popoludní naši žiaci trávili čas s Estónskymi rovesníkmi v rôznych aktivitách. Spoznali krásne priestory školy a okolitý areál. Na hodinách angličtiny porovnávali Slovensko a Estónsko v zmiešaných tímoch, pričím spolu vytvárali plagáty.

            Neskôr zažili plavbu po Baltskom mori so sprievodcom a pochutnali si na BBQ párty. Pritom sa spoznávali a tvorili medzinárodné priateľstvá .

             

          • Estónsko - 2. deň

          • Dnes smei vyskúšali Estónsku kuchyňu na raňajky a na obed . A našu kuchyňu na večeru.

            Domáci pán nás doobeda previedol po celom areáli a predstavil nám svoje umenie - ovce vyrezané zo skál do rôznych podôb /parlament, armáda, novinári.../, pričom nám humorným spôsobom rozprával, čo jednotlivé ovce predstavujú.

            Prešli sme sa po celom areáli, v ktorom strávime najbližšie dni. Nesmierne nás očaril, všade je plno zelene, dokonalé záhony plné kvetov, drevené domčeky a mlyn.

            Poobede sme strávili prechádzkou popri mori, a potom sme sa vyšantili na kolotoči a na ihrisku.

          • Estónsko - 1. deň

          • Prvýdeň bol plný nových zážitkov pre našich žiakov, ktorých čaká týždeň mobility v Estónsku na ostrove Saarema vďaka programu Erasmus+.

            Na dlhú cestu sme vyrazili o polnoci Na letisku Schwechat sme nastúpili do lietadla. Niektorí leteli prvý krát (a páčilo sa im). Po prílete sme si oddýchli na letisku v hlavnom meste Estónska Tallin, a následne sme vyrazili na prehliadku mesta. Síce unavení a nevyspatí ale s veľkou túžbou po nových zážitkov.  V hlavnom meste sme si pozreli prístav, videli sme vytúžené more. Potom sme sa presunuli do starého mesta, kde sme si na námestí oddýchli. Tí, ktorí ešte vládali si pozreli múzeum mesta Tallin, ktoré je rozdelené do 4 hradných veží. Po prehladke mesta sme vyrazili na ďalšiu cestu autobusom a trajketkom, kým sme sa po ďalších dlhých 4 hodinách dostali na vytúžený ostrov Saarema.

             

          • Zaškolenie pedagógov

          • Na našej škole sa neučia len žiaci ale aj učitelia. Pedagógovia, ktorí absolvovali kurzy v Ríme a na Tenerife v rámci programu Erasmus+, sa podelili o svoje vedomosti s kolegami. Predstavili im prácu s aplikáciami ako Plickers, Flipgrid, La Digitale, či Chat GPT. Stále sa snažíme, aby naše hodiny boli pre žiakov pútavé a aby sme im odovzdali, čo najviac vedomostí a znalosti.

            V tejto snahe budeme neustále pokračovať.

          • Dôležitý oznam pre stravníkov

          • Vážení stravníci našej školskej jedálne, 

            dovoľujeme si Vás upozorniť, že budúci týždeň, t.j. 18.9. až 22.9. nebude možné odhlásiť sa zo stravy cez Edupage. Odhlásiť sa môžete telefonicky (045/5595231) alebo osobne.

            Ďakujeme za pochopenie.

          • Sedáky od spoločnosti Lind 3C

          • Ďakujeme spoločnosti Lind 3C, ktorá našej škole darovala sedáky. Sedáky sú už pripravené v našej novej knižnici. Určite ich aktívne využijeme na oddych ale i počas vyučovacích hodín strávených v knižnici.

            Ďakujeme.

          • Účelové cvičenia v teréne

          • Využili sme možno posledné teplé jesenné dni a v utorok 12.9. sme absolvovali účelové cvičenia v teréne. Žiaci 2. stupňa si otestovali svoje športové výkony v behu, v hode medicinbalom. Zahrali sme si rôzne hry, pri ktorých sme sa naozaj zabavili.

          • Prvé týždne nového školského roka

          • Prvé týždne nového školského roka prebehli veľmi aktívne. U našich žiakov sa snažíme rozvíjať nielen intelektuálne schopnosti, ale rozvíjať aj ich fyzické a umelecké zručnosti.

            Žiaci 3. a 4. ročníka na hodine telesnej výchovy si vyskúšali rôzne hry, pri ktorých si precvičili hod loptou, beh, ...

            Žiaci ŠT2 si na hodine výtvarnej výchovy zaspomínali na zážitky prázdnin, ktoré namaľovali do farebných okuliarov.

          • 2. oddelenie ŠKD

          • Vážení rodičia, 

            dovoľujeme si Vás informovať o otvorení 2. oddelenia ŠKD, ktorý je určený aj pre žiakov 2. stupňa. Mesačný poplatok za pobyt v 2. oddelení je 10€. V prípade záujmu sa, prosím, prihláste cez Edupage / Akcie najneskôr do nedele 10.9.2023. V prípade nedostatočného záujmu sa oddelenie neotvorí.

            Ďakujeme.

          • IDS - Informačný Dopravný Systém BBSK

          • DÔLEŽITÉ UPOZORNENIE – OD 1.1.2024 ZMENA V DOPRAVNÝCH KARTÁCH

             

            v súvislosti s pripravovanými zmenami v prímestskej autobusovej doprave v BBSK budeme od 1.1.2024 cestovať po novom.

             

            POZOR NA TO, AKOU ČIASTKOU SI DOBIJETE KREDIT NA DOPRAVNÝCH KARTÁCH.


            Súčasné dopravné karty budú platné do 31. 12. 2023, a preto vám odporúčame redukovať kredit k 31. 12. 2023 čo najviac.
            V závere roka budete mať dostatok času na preregistráciu súčasných dopravných kariet.

            PRAVIDELNE VÁS BUDEME INFORMOVAŤ.

            O všetkých zmenách Vás budeme pravidelne informovať na sociálnych sieťach a prostredníctvom web stránky idsbbsk.sk.


            Sledujte nás na:

            Facebooku:  https://www.facebook.com/profile.php?id=100093241496709

            Instagrame: https://www.instagram.com/idsbbsk/


            Ďakujeme za porozumenie.

            Tím Organizátora IDS BBSK, a.s.

          • Plenárne ZRŠ

          • Vážení rodičia, milí priatelia školy, 

            pozývame Vás na plenárne ZRŠ, ktoré sa bude konať v pondelok 11.9.2023 o 16.00 hod. v priestoroch našej školy.

            Tešíme sa na Vás.

          • Začiatok školského roka 2023/2024

          • V pondelok 4.9.2023 sme aj na našej škole slávnostne otvorili nový školský rok. Rodičom, žiakom, zamestnancom školy sa prihovorila pani riaditeľka i p. Tryzna, zástupca p. staroskty. Následne deviataci predstavili našich najmladších prváčikov. Po slávnostnom zahájení nového začiatku v škole sa žiaci pobrali spolu so svojimi triednymi učiteľmi do tried, kde sa oboznámili so školským poriadkom a tým, čo nás počas roka čaká.

            Všetkým nám prajeme úspešný školský rok plný zdravia, nezabudnuteľných zážitkov a nových vedomostí.

          • Konferencia v Brne

          • Pani riaditeľka Zelmanová a pani učiteľka Horniaková sú v dňoch 30.-31.8. 2023 na konferencii SchooLink 2023: Ako na zefektívnenie výučby aj medzinárodných projektov?

            Prvý deň konferencie SchooLink priniesol prednášky aj praktické workshopy na aktuálne témy vo vzdelávaní.

            Hlavnú veľmi inšpiratívnu prednášku mal Bob Kartous .

            SchooLink s podtitulom “Medzinárodné projekty kvalitne a moderne”. Toto tohtoročné zameranie konferencie cieli na podporu organizácií zapojených do programu Erasmus+, či na zvyšovanie kvality a zefektívnenie realizovaných projektov. Venuje sa témam ako projektový manažment, finančné riadenie, štandardy kvality, umelá inteligencia, realizácia dlhodobých mobilít alebo využitie eTwinningu v projektoch.

            2.deň konferencie 31.8. Schoolink nám priniesol najmä praktické skúsenosti na workshope - Ako na riadenie projektu prakticky.

            Z Bruselu sa nám prihovorila Lucia Münchová z kancelárie CZELO a priblížila centralizované aktivity programu Erasmus+.

            V závere konferencie nám všetci facilitátori podali svoju reflexiu.

          • Otvorenie školského roka 2023/24

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            leto pomaly končí, začiatok školy sa blíži. Nový školský rok 2023/24 slávnostne otvoríme v pondelok 4.9.2023 o 8.15 hod.  Jedáleň a ŠKD začnú svoju činnosť od utorka 5.9.2023 (v pondelok 4.9. ešte nebudú k dispozícii). Ukončenie prvého školského dňa bude o 10.00 hod.

            Prajeme ešte krásne prázdniny a tešíme sa na Vás.

          • Prihláška do ŠKD

          • Vážení rodičia, 

            prosíme Vás o vyjadrenie záujmu/nezáujmu o návštevovanie ŠKD pre Vaše dieťa - cez Edupage do 31.8.2023.

            V prípade, že máte záujem, aby Vaše dieťa navštevovalo ŠKD, v prvý deň školského roka 2023/24 , t.j. 4.9.2023 prineste vytlačenú a vyplnenú prihlášku.

            VYHLaSENIE_prihlaska_2324_(1).docx

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Senohrad
      • +421 455595240
      • Školská jedáleň: +421 455595231
      • Senohrad 129, 962 43 Senohrad 962 43 Senohrad Slovakia
      • Mgr. Zlatica Horniaková
      • 37833898
      • 2021672620
      • Mgr. Eva Zelmanová, PhD.
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje