• Vianočné trhy

          • Zajtra Vás čakáme na Vianočných trhoch, príďte podporiť Našu školu.

            Pripájame malú ochutnávku toho, čo Vás čaká.

            Veľké ĎAKUJEM všetkým žiakom, zamestnancom, rodičom a priateľom školy. Ste úžasní za to, čo všetko nádherné ste vytvorili.

          • Vyhodnotenie súťaže ´Spoznávania byliniek´ a ´Rovesníckeho učenia´

          • Počas novembra boli na hlavnej chodbe vystavené usušené bylinky z našej bylinkovej špirály. Počas posledných dní prebiehala súťaž. Úlohou žiakov bolo pomenovať vystavené bylinky. Najúspešnejší bol Peter Franka, na druhom a treťom mieste sa umiestnili viacerí žiaci, z ktorých sme vyžrebovali výhercov sladkej odmeny Nelku Cickovú a Sofiu Dolinskú. Šiestačky vyhodnotili pracovné listy z rovesníckeho vzdelávania o mravcovi, ktoré riešili žiaci v ich skupine.

          • Rovesnícke učenie - téma Mravce

          • Rovesnícke vzdelávanie Postrach mravec. Na tomto vzdelávaní sa žiaci našej školy dozvedeli, že mravce sú pre nás postrachom iba občas, v prírode sú to veľmi užitočné živočíchy. Žiaci 6. a 9. triedy si pripravili informácie o spôsobe života mravcov, zložení mraveniska aj o niektorých druhoch mravcov. Porozprávali nám o mravcovi lesnom, obyčajnom, žltom, drevokazovi, otročiacom a otrokárskom. Pripravili si aj rôzne aktivity, ktorými preskúšali pozornosť žiakov.

          • Podporná rodičkovská skupina

          • Milí rodičia, 

            ak máte veľa otázok a málo odpovedí, 

            príďte medzi nás. 

            Prvá  PODPORNÁ RODIČOVSKÁ SKUPINA.  

            Nebuďte na to sami! 

             

            Link na prihlásenie:

            https://forms.gle/LbRP6GqJ9agJ1LnA7

             

            Tešíme sa na Vás. 

             

            Centrum poradenstva a prevencie

            Dukelských hrdinov 44, 96001 Zvolen, 045/533 55 02

            Kuzmányho nábrežie 18, 96001 Zvolen, 045/547 95 90

            riaditeľka: 045/547 95 90

            Sokolská 109, 96001 Zvolen, 045/545 93 87

            Bočkayho námestie 10, 963 01, Krupina, 045/551 24 93

            E- mail: cppzvolen@gmail.com; WEB: www.cppzvolen.sk

          • Oznam

          • Riaditeľka ZŠ s MŠ Senohrad so súhlasom zriaďovateľa udeľuje

            dňa 7.12.2023 žiakom ZŠ a MŠ 

            Riaditeľské voľno

            z prevádzkových dôvodov (výpadok elektrickej energie).

            V tento deň bude prevádzka ZŠ a MŠ prerušená.

          • Olympiáda z anglického a nemeckého jazyka

          • V mesiaci november sa na našej škole konali olympiády z anglického a nemeckého jazyka. Teší nás veľký záujem žiakov o tieto olympiády. Žiaľ, nie všetci môžu byť na prvom mieste. Ďakujeme všetkým za účasť a žiakom, ktorí sa umiestnili na prvých miestach prajeme veľa úspechov na okresnom kole.

            Umiestnenie

            Anglický jazyk A1:                                                             Nemecký jazyk A1:

            1. miesto: Juraj Alakša (6. ročník)                                     1. miesto: Nela Cicková (5. ročník)

            2. miesto: Maxim Kozinský (7. ročník)                              2. miesto: Samuel Braunstein (7. ročník)

            3. miesto: Samuel Braunstein (7. ročník)                          3. miesto: Maxim Kozinský (7. ročník)

             

            Anglický jazyk B1:                                                            Nemecký jazyk B1:

            1. miesto: Jakub Šanta (8. ročník)                                   1. miesto: Katinka Karen Sikking (8. ročník)

            2. miesto: Alexandra Seková (8. ročník)                          2. miesto: Jakub Šanta (8. ročník)

            3. miesto: Sebastián Gazdík (9. ročník)                           3. miesto: Sebastián Gazdík (9. ročník)

             

          • Technická olympiáda Krupina

          • Dňa 23.11.2023 sa naši žiaci zúčastnili okresného kola technickej olympiády. Test preveril ich vedomosti a v praktickej časti ukázali svoju šikovnosť a vyrobili krásne výrobky - špachtľu a brúsič ceruziek. V kategórii jednotlivcov sa Dominik Berac umiestnil na druhom mieste a v kategórii dvojíc získali Dianka Balážová a Tomáš Fintor prvé miesto. Gratulujeme.

          • Poľsko - 6. deň

          • Stained Glass

            Dnes si žiaci dokončili svoje ekovýrobky... sú krásne.

            Doobeda sa prišla s nami rozlúčiť pani starostka, ktorá spolu s pani riaditeľkou odovzdala žiakom i pani učiteľkám certifikáty.

            The GOLD MINE tour

            Poobede naši žiaci spolu s ich poľskými kamarátmi navštívili turisticky najatraktívnejšie miesto v meste Złoty Stok - Gold Mine. Je to miesto plné atrakcií: stredoveké atrakcie, sokoliarstvo, múzeum historických nástrojov používaných na ťažbu zlata, ktorá tu v minulosti prebiehala. Navštívili sme aj štôlne, kde vďaka interaktívnej prezentácii žiaci získali nové poznatky zábavnou formou, napr. sa aj presunuli vláčikom, ale aj šmykľavkou o poschodie nižšie.

            Večer sme sa rozlúčili s rodinami spoločným posedením.

            A už sme na ceste domov a tešíme sa na Vás, ale zároveň smútime za našimi novými kamarátmi v Poľsku.

             

          • Poľsko - 5. deň

          • EU classes

            Dnes naši žiaci v zmiešaných medzinárodných tímoch posilňovali svoje Európske občianstvo a spolupatričnosť v rámci EÚ. Tvorili spolu krásne postery, zopakovali si zásady EÚ a rozprávali sa o hodnotách EÚ a výhodách členstva v EÚ. Skladali spoločnú mapu Európy a porovnávali mapu Slovenska a Poľska.

            ECOaware throughout EU

            STAINED GLASS workshop

            Poobede si naši žiaci vyskúšali svoju zručnosť a kreativitu . Pointa bola opäť ekologická: zrecyklovať odpad na výrobu niečoho nového. Dnes to boli ozdoby z kúskov starého farebného skla, ktoré žiaci ukladali a priliepali do želaných tvarov. Zajtra si práce dokončia, keďže materiál musí schnúť. Tešíme sa na výsledok.

            Oblečení v Erasmus+ originálnych tričkách, ktoré propagujú nie len EÚ, ale aj Slovensko a našu školu sme si pozreli priestory školy.

            Po doobedných aktivitách sme si oddýchli pri dobrom obede.

            V poobedných hodinách sme sa sa vrátili do školy, kde sme sa zabavili na diskotéke pri spoločnom tanci.

          • Poľsko - 4. deň

          • ECOLOGIcal workshops 🖼💧
            Dnes doobeda naši žiaci opäť v zmiešaných tímoch mysleli ekologicky 🌍. Pani učiteľka👩‍🏫 v rámci CLIL vyučovacieho bloku prepojila 🧫⚗️ekológiu, biológiu🫧, aj angličtinu🇬🇧. Najprv si zopakovali časti ☘️rastliny, fotosyntézu 🌱a prínos rastlín pre človeka🌻. Vyrobili krásne postery 📜v skupinkách aplikovaním získaných poznatkov v ANJ. Nakoniec boli veľmi kreatívni a každý z nich za pomoci vyučujúcich vyrobil sklenenú 🪹🪴záhradku, ktorú si prinesú domov 🙂 na pamiatku.
            Po krátkej obednej prestávke sme sa presunuli do telocvične, kde sme hrali rôzne športové hry a súťaže. Poľskí kamaráti nás naučili zábavný tanec.
            Dnes doobeda stihli pani učiteľky navštíviť hodinu ANJ a hodinu vzdelávania žiakov so ŠVVP, kde sa opäť dozvedeli rôzne zaujímavé informácie a obohatili svoje vedomosti v oblasti vzdelávania a práce so žiakmi.

            INTERACTIVE TOUR 🙂🚶‍♂️🚶‍♀️👣
            Poobede naši žiaci spoznávali mesto🏘 Złoty Stok. Navštívili ✋️👁sme miestny evanjelický kostol⛪️, ktorý bol vďaka 👌👍eurofondom kompletne ⚒️🪚⚙️zrekonštruovaný a momentálne slúži ako 🏫galéria. Dnes nám turistický 🧏‍♂️sprievodca porozprával o histórii a zaujímavostiach o tejto budove a zažili sme krásnu interaktívnu🖥📽 ekologickú 🌐 výstavu miestnej fauny🦉🦅🦔 a flóry🌳🌺☘️.
            PS: Keďže dnes napadol sneh a poriadne mrzlo, nemohli sme ísť na najvyššiu vežu budovy... ale vzali nás do reštaurácie na teplý čaj🫖☕️ a výbornú večeru 😋.

            Naši žiaci trávia čas nielen v škole a aktivitami, ktoré pre nich pripravili učitelia so žiakmi, ale časť dňa trávia aj v rodinách, ktoré sa o nich starajú a venujú sa im, či už rôznymi hrami, návštevami miesta a inými aktivitami.
             

          • Okresné kolo olympiády zo slovenského jazyka

          • Žiačka 8. ročníka Alexandra Seková sa dňa 15. 11. 2023 zúčastnila v Krupine okresného kola olympiády zo slovenského jazyka. Umiestnila sa na krásnom 3. mieste. Ďakujeme za skvelú reprezentáciu.

          • Poľsko - 3. deň

          • TRIP day

            Dnes naši žiaci získali kopu nových zážitkov počas výletu do okolia nášho partnerského mesta. Navštívili sme múzeum autoveteránov v meste Paczków. Počas exkurzie si žiaci vyskúšali, ako fungujú jednoduché stroje, koľko sily vedia vynaložiť a na akom princípe funguje prehadzovačka .

            Druhá zastávka bola v meste Ząbkowice Śl., kde sme navštívili jedinú šikmú vežu v Poľsku, nazývanú aj "Silesian Pisa", po výstupe 139 schodov nás čakal krásny výhľad na okolie mesta. Tu sme navštívili aj Frankensteinovo múzeum a laboratórium a dozvedeli sa o inšpirácii spisovateľky Mary Shelley.

            Erasmus+ Tuesday afternoon

            Poobede sme navštívili najkrajší palác v Poľsku, ktorý prešiel rozsiahlou rekonštrukciou a ešte stále sa renovuje. Pani sprievodkyňa nám porozprávala zaujímavosti z histórie paláca a kráľovskej rodiny princeznej Marianne Orańska, ktorá ho dala postaviť a využívala ho ako letné sídlo v 1.polovici 19.storočia.

            Po prehliadke sme sa presunuli do centra, kde na nás čakal chutný obed . Počas celého dňa žiaci aktívne komunikovali v angličtine a utužovali kamarátstva .

          • Poľsko - 2. deň

          • Pondelkové dopoludnie sa naši žiaci zoznamovali s poľskými kamarátmi vďaka rôznym kooperatívnym hrám a aktivitám, pri ktorých si museli precvičiť aj angličtinu.

            Prišla nás privítať aj pani starostka, ktorá nám porozprávala zaujímavosti o meste Zløty Stok a naši žiaci sa jej predstavili.

            Po krátkej, ale veľmi chutnej prestávke sme pokračovali. Naši žiaci v zmiešaných tímoch pracuvali na ochrane životného prostredia a planéty. Inšpirovali sa vo videonahrávke, vyplnili krátky pracovný list a pustili sa do projektov. 

            Skvelá práca

            'Let's clean the world' - bolo dnes poobede naše motto. Vybrali sme sa do okolia školy a mesta, aby sme "vyčistili" prírodu od odpadkov a smetí. Po práci sme si dopriali výbornú večeru uprostred prírody - grilovaného pstruha v reštaurácii, kde ich v jazere chovajú. Počas aktivít a večere sa naši žiaci lepšie spoznávali so svojimi poľskými rovesníkmi.

          • Poľsko - 1. deň

          • Posledné dobrodružstvo v tomto kalendárnom roku cez Erasmus+ sme začali v nedeľu 19.11. Týždeň strávime v základnej škole v mestečku Złotý Stok v Poľsku.

            Po dlhej ceste autobusom nás čakali naši hostitelia, ktorí nás všetkých vrelo privítali.

            Čaká nás opäť veľa nových skúseností a zážitkov

          • DoD Krupina

          • V stredu 16.11. žiaci deviateho ročníka navštívili stredné školy v Krupine. Prehliadli si priestory škôl - Gymnázia A. Sládkoviča a Strednej odbornej školy obchodu a služieb. Počas prehliadky sa dozvedeli množstvo zaujímavých informácií od súčasných študentov oboch škôl. Zistili, aké sú možnosti štúdia, mimoškolské aktivity, zapojenosť do projektov.

            Ďakujeme GAS a SOŠOaS za veľmi podnetné doobedie.

          • Exkurzia Krupina - Múzeum A. Sládkoviča

          • Dňa 10. 11. 2023 sa žiaci 8. ročníka zúčastnili exkurzie v Múzeum A. Sládkoviča v Krupine, aby si
            rozšírili svoje vedomosti o významnom krupinskom rodákovi. Cestou do múzea sa zastavili v parku,
            kde o ňom začali z informačnej tabule získavať prvé informácie. V samotnom múzeu zaujal odborným
            výkladom PhDr. Miroslav Lukáč, ktorý poskytol našim žiakom množstvo ďalších faktov zo života
            Andreja Sládkoviča.

          • Futsal

          • Chlapci 7., 8. a 9. ročníka sa 10.11. zúčastnili v Krupine súťaže FUTSAL (Gazdík, Dolinský, Sliacky, Franka, Kotruch, Berac, Baláž, Domby). Zo 7 družstiev sa umiestnili na krásnom druhom mieste. 

            Gratulujeme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu. Veľké ĎAKUJEM patrí aj pánovi Dombymu za trénerskú výpomoc 

          • Šarkaniáda 2023

          • „Hola, hola, hou, letí šarkan oblohou.
                  A na deti vyciera, biele zuby z papiera.“

            Jeseň je predo dvermi a s ňou aj príroda sprevádzaná pestrými farbami. Súčasťou jesene sú aj detské hry, medzi ktoré patrí aj výroba, maľovanie a púšťanie šarkanov.

            Aj my, žiaci prvého stupňa, sme si mesiac november príjemne spestrili jesennou šarkaniádou, ktorá sa uskutočnila dňa 7.a 9. novembra v blízkom okolí našej školy. 

            To bola nádhera, keď na oblohe lietalo toľko krásnych šarkanov. Obloha hýrila farbami jedna radosť a pretože svietilo krásne slniečko a fúkal vetrík aj chvosty šarkanov sa vlnili vo vetre

            Bolo počuť výkriky detí, ktoré s nadšením kričali „letí, letí, pozrite, ako letí vysoko....“

            Žiaci sa pobytom na čerstvom vzduchu vyšantili. Boli sme veľmi radi, že sa jesenná  šarkaniáda vydarila a naplnila šťastím srdiečka našich žiakov.

             

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Senohrad
      • +421 455595240
      • Školská jedáleň: +421 455595231
      • Senohrad 129, 962 43 Senohrad 962 43 Senohrad Slovakia
      • Mgr. Zlatica Horniaková
      • 37833898
      • 2021672620
      • Mgr. Eva Zelmanová, PhD.
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje