• Návšteva bývalých žiakov

          • V piatok 20.10. nás navštívili naši bývalí žiaci Anička a Janko, ktorí predstavili ôsmakom a deviatakom ich súčasnú školu - Gymnázium Andreja Kmeťa v Banskej Štiavnici. Porozprávali nám o možnostiach a priebehu štúdia na škole.

            Ďakujeme za návštevu, veríme, že našli žiakov, ktorí ich budú nasledovať a prajeme všetko dobré.

          • Žiaci zo Slovinska u nás v škole - 5. deň

          • Posledný deň mobility v škole naši žiaci so svojimi Slovinskymi kamarátmi dokončili spoločné postery, ktoré si aj odprezentovali - Slovinski žiaci porozprávali o najkrajších zážitkoch z celého týždňa, a bolo ich požehnane .

            Dopoludnia žiaci v zmiešaných tímoch pripravovali darčeky, ktoré si Slovinske deti prinesú domov do svojich rodín - boli naozaj veľmi kreatívni a vyrobili krásne jesenné vence z prírodných materiálov.

            V piatok sme mali špeciálnu návštevu - zavítali ku nám Slovinski vojaci, ktorí majú výcvik v Lešti. Prišli pozdraviť Slovinsky tím - učiteľov a žiakov - a zároveň predviedli ukážku moderných zbraní a porozprávali o svojom výcviku všetkým žiakom našej školy.

            ĎAKUJEME

            Posledné poobedie v škole strávili naši hostia so svojimi kamarátmi v telocvični. Napriek upršanému počasiu nám bolo veselo - vyskúšali si rôzne teambuildingové aktivity: kričali, skákali, tlieskali a najmä sa zabávali.

            Slovinski žiaci dostali certifikáty za aktívnu účasť na mobilite počas celého týždňa. Podujatie sme osviežili discoparty a dorazila aj pizza .

          • Jesenné prázdniny

          • Vážení rodičia, milé deti,

            v pondelok 30.10. a 31.10. sú jesenné prázdniny. V stredu 1.11. je sviatok. Nástup do školy je vo štvrtok 2.11.

            Prajeme Vám pekné dni a veľa oddychu

          • Žiaci zo Slovinska u nás v škole - 4. deň

          • Dnes naši žiaci sprevádzali svojich Slovinskych kamarátov na exkurzii po strednom Slovensku. Pripravili si pre nich projekty v podobe posterov, a tak im v angličtine porozprávali o najvýznamnejších miestach, ktoré navštívili po ceste. Najprv sa vydali do geografického stredu Európy. Pokračovali na Oravskom hrade a potom si dali obednú prestávku v kolibe v Dolnom Kubíne. Navštívili aj múzeum Oravskej dediny. Cestou späť obdivovali krásy Liptova a Nízkych Tatier a svoju cestu zakončili vo večernej Banskej Bystrici.

          • Žiaci zo Slovinska u nás v škole - Čas s rodinami

          • Žiaci zo Slovinska trávia svoj čas v škole aktivitami, ktoré sme pre nicih pripravili. Avšak neskoré poobedia a večery trávia s rodinami, v ktorých sú obytovaní. Žiaci spolu s rodičmi sa im venujú intenzívne a pripravujú pre nich pestrý program, vďaka ktorému spoznávajú život u nás i krásy nášej krajiny.

            Ďakujeme.

          • Žiaci zo Slovinska u nás v škole - 3. deň

          • Každé ráno žiaci začínajú deň aktivitou: Friendship path . Diskutujú v zmiešaných skupinkách , kreslia a tvoria postery spoločných spomienok, ktoré budú na záver prezentovať.

             

            Streda sa niesol v znamení výziev /challenge day/.

            Žiaci sa v zmiešaných tímoch zmenili na mladých vedcov a pod mikroskopom skúmali časti rastlín pod vedením p. učiteľky Ďurčovej. V druhej časti vedeckého bloku spoločnými silami postavili autíčka a na záver usporiadali preteky.

            Once upon a time....

            Naši žiaci sa v spoločných tímoch preniesli do sveta rozprávok. Vďaka moderným aplikáciám menili a pretvárali príbehy. Boli veľmi kreatívni a vytvorili inšpiratívne videá, v ktorých predstavili tradičné príbehy v novom šate svojimi očami. Mali len jednu podmienku - happyend .

             

          • Žiaci zo Slovinska u nás v škole - 2. deň

          • Utorkové dopoludnie naši žiaci sprevádzali svojich Slovinskych kamarátov na exkurzii za dobrodružstvom. Najprv sme navštívili kláštor Bzovík, kde žiaci v troch zmiešaných tímoch plnili rôzne úlohy v aplikácii Goosechase🪿.

            V Krupine na nich čakalo prekvapenie v cukrárni - čajík a koláčik.

            Po krátkej prestávke nám pán Lukáč predstavil najvýznamnejšie miesta v meste - Townhall, Museum, Church, The Holy Trinity column, town cellar... a porozprával zaujímavosti z histórie mesta /Sládkovič and the longest poem; witch trials; famous personalities.../.

            Exkurziu sme ukončili na najstaršej strážnej veži na Slovensku - na Vartovke /watchtower/.

            Verím, že všetci žiaci sa dnes naučili veľa nového zábavným, ale aj inovatívnym spôsobom, a zažili pekný deň.

            Poobedie sme strávili športom v telocvični . Pani učiteľka Seková pripravila 6 zábavných pohybových aktivít. V niektorých hrách sme hľadali víťaza ale vo väčšine museli spolupracovať

            Cez prestávku nám pani učiteľka Bučíková pripravila chutné občerstvenie

          • Žiaci zo Slovinska u nás v škole - 1. deň

          • Tento týždeň je to prvý krát, čo sme hostiteľmi pre partnerskú školu zo Slovinska.

            V pondelok mali žiaci pripravený bohatý program.

            Hneď po príchode sme začali deň zoznamovacími aktivitami , potom ich siedmaci sprevádzali po škole a v okolí. V triedach čakali na Slovinskych žiakov rôzne úlohy: spievali, tancovali , čítali , písali a počítali...

            Po prestávke žiaci v zmiešaných tímoch maľovali rôzne symboly našich krajín na plot. Zostane nám krásna pamiatka na ich návštevu.

            O jednej poobede slovinských priateľov privítala na Obecnom úrade v Senohrade pani starostka, ktorá mala pripravený príhovor o fungovaní samosprávny v obci, histórii aj súčasnosti Potom nasledovalo podpisovanie do pamätnej knihy, odovzdávanie darčekov a na záver rozhovory pri občerstvení

            Ďakujeme pani starostke a zamestnancom OcÚ za privítanie a starostlivosť

            Ďalšia zastávka na našej ceste po Senohrade bola v miestnej firme Vlnárska manufaktúra Manželia Vozárovci nás previedli svojou firmou a ukázali nám celý proces spracovania ovčej vlny, dokonca aj to, ako je užitočná a ďalej použiteľná odpadová vlna

            Pred odchodom si mohli v dielničke vyrobiť "funny pencil"

            Ďakujeme za nové poznatky a skúsenosti

            Na záver sme pokračovali na faru, kde nás čakal tiež bohatý program. Najprv sme navštívili jeden z pôvodných domov , kde je vystavená stála expozícia. Druhou zastávkou bol kostol , kde nám pán farár porozprával históriu a nazreli sme do veže so zvonmi a krásnym výhľadom . Vrátili sme sa opäť na faru a tam nás čakala E.Guttenová so žiakmi a krásnym mini koncertom . No a záver sa niesol v znení rozhovorov a občerstvenia

            Posledné ďakujem tohto dňa patrí pánovi farárovi a pomocníčkam - bolo to skvelé

             

          • Žiaci zo Slovinska u nás v škole - privítanie

          • 22.10. večer sme privítali v našej škole slovinských priateľov tradične - chlebom a soľou . Potom nasledovalo prekvapenie v podobe dvoch piesní (slovenskej a slovinskej), ktoré pripravila Evka Guttenová so žiakmi . Pani riaditeľka všetkých privítala po anglicky, slovensky a slovinsky. Všetkým popriala najmä krásny týždeň plný zážitkov a nových skúseností . Na záver pani učiteľka Krčmáriková všetkých rozdelila do rodín a popriala im pekný večer a noc v nových rodinách.

          • Mdely hydraulických zariadení

          • Žiaci šiesteho ročníka sa na hodinách fyziky učili o vlastnostiach kvapalín a hydraulických zariadeniach. Vyrobili vlastné modely takýchto zariadení, ktoré odprezentovali na hodine. Predviedli ich aj žiakom prvého stupňa, ktorí si ich mohli vyskúšať.

          • Mesiac úcty k starším - 1. ročník

          • Mesiac október by mal byť pre náš všetkých aj pripomienkou, ako si uctiť starších ľudí v našom okolí. Prváci dnes pre svojich starých rodičov vytvárali darčeky na hodine výtvarnej výchovy, aby im poďakovali za opateru, lásku a dobrotu.

          • eTwinning - Ocenenie pre p. učiteľku Krčmárikovú

          • Október je mesiacom, kedy zberáme poslednú úrodu. Aj naša škola tento rok zbiera "úrodu" po náročnej práci, množstve hodín nad papiermi, za PC, rozhovormi... Takýmto príkladom je aj naša pani učiteľka Lucka Krčmáriková, ktorá za svoju úžasnú prácu získala certifikát - ocenenie národnej značky kvality za projekt Let's become friends

            Gratulujeme za tento skvelý úspech ⚘

          • Erasmus days - 3. day

          • Dňa 13.10. sa na našej škole organizoval Erasmus days 2023 pre širokú verejnosť. Naša škola realizovala mobility so žiakmi, kurzy pre učiteľov, Job-shadowing a prípravnú návštevu. O skúsenosti a zážitky sa podelili žiaci a učitelia prostredníctvom prezentácií, workshopov, výstavných panelov, spomienkových predmetov, rozhovorov, pohybových aktivít...

            Navštívili nás: bývalí žiaci, rodičia, žiaci a učitelia zo Sebechlieb, pani učiteľky z MŠ, zamestnankyňa obecného úradu, Rádio Regina Stred, krupinská televízia KTV. Ďakujeme Vám za návštevu a príjemne strávené chvíle.

          • Ocenenie našej školy - Zelená škola

          • Naša spolupráca priniesla krásny úspech. Dnes sme si oficiálne prebrali v Košiciach CERTIFIKÁT A VLAJKU Zelenej školy v oblasti "Zeleň a ochrana prírody".

            Ďakujeme žiakom, zamestnancom, rodičom, obecnému úradu a priateľom školy za aktivitu v projekte Zelená škola. A obrovská vďaka patrí pani učiteľke Ďurčovej. 

            V rámci programu Certifikácie sme sa zúčastnili obohacujúcich workshopov: Kvety zblízka, Čo sa ukrýva v našej kozmetike? a Energetická gramotnosť.

            Agneska D. vyrábala kvetinový venček z kvetov zo slovenskej farmy.

            Eva Z. a Števka Ď. si vyrobili mydlo a deodorant z prírodných materiálov, venovali sa kritickému mysleniu a spoznávali energiu cez rôzne zaujímavé úlohy.

            Veľmi sa tešíme z ďalšieho úspechu našej školy

          • Erasmus days - 2. day - Estónsko

          • Vo štvrtok, 12. októbra, sme sa na počesť našej partnerskej krajiny - Estónska - obliekli do farieb vlajky.

            Žiaci, ktorí absolvovali mobilitu v Estónsku si pripravili prezentáciu pre všetkých žiakov našej školy.

          • Erasmus days - 1. day - Slovinsko

          • V stredu 11. októbra sme začali naše Erasmus days. Na počesť našej partnerskej krajiny - Slovinska sme sa obliekli do farieb vlajky.

            Žiaci, ktorí sa zúčastnili mobility v Slovinsku si pripravili prezentáciu pre žiakov našej školy, aby sa podelili o svoje skúsenosti a zážitky.

          • Testovanie pohybových predpokladov žiakov 1. a 3. ročníka

          • Ministerstvo školstva zabezpečuje raz ročne v súčinnosti so základnými školami, vysokými školami a

            športovými organizáciami celoslovenské testovanie pohybových predpokladov žiakov prvých a tretích

            ročníkov základných škôl.

            Testovanie je súčasťou výchovno-vzdelávacieho procesu.

            Cieľom projektu je informovať rodičov o stave pohybových predpokladov dieťaťa v porovnaní s

            deťmi, ktoré boli otestované v rámci celého populačného ročníka v SR. Zároveň poradiť/nasmerovať

            deti na športy, kde môžu uplatniť vrodené predpoklady.

            Testovacia batéria pre identifikáciu pohybových predpokladov žiakov 1. a 3. ročníkov ZŠ pozostáva z

            disciplín:


             telesná výška a telesná hmotnosť

             predklon v sede s dosahovaním

             opakovaná zostava s tyčou

             výdrž v zhybe nadhmatom

             skok do diaľky z miesta

             ľah-sed

             kotúľanie 3 lôpt

             člnkový beh 4 x 10 m

             vlajková naháňačka

             viacstupňový vytrvalostný člnkový beh na 20 metrov


            Na našej škole sa toto testovanie uskutočnilo 10.10.2023.

          • Moduly v škole

          • Naša škola, spolu s ďalšími 17 školami, bola počas 3 týždňov zapojená do projeku ´Moduly v škole´.

            KARATE - Zahraj si: UBRÁŇ SA!

            Moduly sú projekt MŠVVaŠ SR, ktorého cieľom je skvalitniť hodiny telesnej a športovej výchovy prostredníctvom inovatívneho obsahu a zaujímavých vzdelávacích metód. Projekt koordinovane prepája prostredie škôl s prostredím športových zväzov, klubov a organizácií. Okrem skvalitnenia hodín TaŠV je jeho cieľom ukázať žiakom možnosti a spôsoby trávenia voľného času. V neposlednom rade inšpiruje a motivuje pedagógov využívať inovatívne metódy, pomáha im napredovať v kariérnom raste.

            Jeden modul predstavuje ucelený tematický blok 6 vyučovacích hodín, ktoré priamo na hodine TaŠV spolu s triednou učiteľkou odučí profesionálny tréner alebo inštruktor (tzv. Poskytovateľ). Modul musí byť odučený na všetkých školách rovnako a štandardizovane. Musí byť primeraný vekovej kategórií a nadväzovať na učebné osnovy. Za poskytnutý Modul škola neplatí žiadny poplatok.

            Ďakujeme MŠVVaŠ SR, SZK a Mária Černá

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Senohrad
      • +421 455595240
      • Školská jedáleň: +421 455595231
      • Senohrad 129, 962 43 Senohrad 962 43 Senohrad Slovakia
      • Mgr. Zlatica Horniaková
      • 37833898
      • 2021672620
      • Mgr. Eva Zelmanová, PhD.
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje