• Chorvátsko - mobilita - 5. deň

          • Slnečný štvrtok sme začali v krásnom Trogire prehliadkou mesta a jeho zaujímavosti. Počas exkurzie žiaci utužovali priateľstvá troch krajín.

            Dnes poobede sa naši žiaci v medzinárodných tímoch zúčastnili na workshopoch zameraných na kreatívne spracovanie materiálu - vyrábali darčeky s rôznymi motívmi a mottom. Tiež absolvovali aktivitu zameranú na psychohygienu a wellbeing.

          • Deň narcisov

          • Deň narcisov je verejnoprospešná zbierka Ligy proti rakovine (LPR), ktorá sa koná 28. krát a to 18.
            apríla.
            Každý z nás pozná niekoho, kto trpí touto zákernou chorobou. Naši žiaci sa tiež zapojili do zbierky,
            aby symbolicky mohli prispieť a pripnúť si aj malý kvietok za všetkých, ktorí bojujú a ich okolie
            ich podporuje.
            Žltý narcis je symbolom pomoci onkologickým pacientom. Organizácia LPR z vyzbieraných peňazí
            podporuje napríklad rozvoj diagnostiky, liečby, výskumu či vybavenie nemocnice a hospicov.
            Nielen liga proti rakovine, ale aj my všetci, ďakujeme všetkým, ktorí sa na „život z inej strany“ dokážu
            pozrieť a byť solidárni v podobe pripnutia narcisov a prispenia do zbierky. Našim žiakom sa podarilo vyzbierať tento rok 266 €.

          • Chorvátsko - mobilita 4. deň

          • Mesto 🕍 Dubrovník sme spoznali najprv z mestských hradieb 🏰 s úchvatnými výhľadmi. Pozitívne 😃👌naladení sme sa naobedovali 🍔🥤a obdivovali uličky mesta. Turistický sprievodca 👨🏻‍🏫nám porozprával o jeho histórii, kultúre a zaujímavostiach.
          • Jarný zber papiera

          • ZŠ s MŠ vyhlasuje jarný zber papiera, ktorý bude prebiehať do konca mája 2024. Zviazaný papier môžete odovzdať p. školníkovi alebo p. uč. Kečkárovej. 

            Zbiera sa aj kartón, ale tento musí byť zviazaný zvlášť. Prosím, nenoste papier v kartónových krabiciach, musí byť zviazaný.

            Ďakujeme, že pomáhať chrániť našu planétu.

          • Chorvátsko - jobshadowing - pondelok

          • Pani riaditeľka Zelmanová a pán farár Kňažek včera začali prvý deň Job Shadowing-u.

            Pani riaditeľka strávila čas s pani riaditeľkou Nives Vilič, rozprávali sa o škole a školskom systéme v Chorvátsku, úlohe riaditeľa... A pán farár sa stretol s donom Francom, s ktorým sa rozprával o náboženskej výchove a jej obsahu...

            Spoločne sme sa stretli so zástupkyňou starostky a rozprávali sa o rôznych projektoch a spolupráci so školou. Zúčastnili sa hodín angličtiny odučenej vonku a hodiny telesnej výchovy.

          • Chorvátsko - mobilita - 2. deň

          • Základná škola v Kaštele hosťuje Slovensko & Portugalsko. V škole nás privítali piesňami, divadielkom a prezentáciami školských aktivít. Ukázali nám krásnu školskú záhradu a ponúkli nám tradičné občerstvenie .

            Beautiful Kaštela 

            Privítala nás aj starostka, potom si žiaci vychutnali chorvátske  more počas prechádzky po promenáde. Nasledovali workshopy v prírode, počas ktorých sa nadväzovali kamarátstva troch krajín .

            Na obed naši žiaci ochutnali lokálne produkty v neďalekej reštaurácii. Poobede sme sa vydali na pevnosť Klis, kde absolvovali prehliadku v angličtine a workshop zameraný na šerm a lukostreľbu.

          • Chorvátsko - mobilita - 1. deň

          • V nedeľu 14.3. začalo vďaka programu Erasmus+ pre niekoľkých našich žiakov ďalšie dobrodružstvo. Tento krát je krajinou, v ktorej sa budú vzdelávať, spoznávať nových ľudí, nové miesta, precvičovať anglický jazyk... Chorvátsko.

          • Deň narcisov 2024

          • Milí rodičia a priatelia našej školy,


            Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov aj vďaka známej zbierke Deň narcisov, ktorá sa bude konať i prostredníctvom dobrovoľníkov z našej školy už tento štvrtok - 18. apríla. V tento deň, pripnutím kvietku narcisu, môžeme vyjadriť spolupatričnosť onkologickým pacientom a dobrovoľne ich finančne podporiť. 


            Viac o možnostiach prispenia ako i konkrétnej pomoci onkologickým pacientom, ktoré realizuje Liga proti rakovine nájdete na www.dennarcisov.sk. Na Slovensku ich totiž ročne pribúda približne 40 000 a každý z nás pozná niekoho, koho zasiahlo toto náročné ochorenie.


            Liga proti rakovine Vás srdečne pozýva na bezplatné preventívno-edukačné aktivity, kde môžete získať užitočné
            a praktické informácie k prevencii onkologických ochorení.


            Prevencia je krok ku zdraviu, nájdite si i Vy chvíľku času a navštívte preventívny stánok 18. apríla na Deň narcisov v čase od 12:00 do 18:00 v mestách
            Bratislava - OC Nivy,Eurovea, Avion, Vivo
            Košice – OC Aupark,
            Martin – OC Galéria
            Banská Bystrica – OC Európa

            Ďakujeme, za vašu spolupatričnosť a podporu.

             

          • Voda pre našu budúcnosť

          • V piatok 12.4. sme pokračovali v projekte Voda pre našu budúcnosť workshopom o vode, ktorý viedla pani Sendecká. Najprv sme sa spoločne zahrali na vrany a sovy a prešli sme areálom našej školy. Pozorovali sme, kde máme podmienky vhodné pre zadržiavanie vody. Našli sme aj pomerne suché miesta. Po krátkej prestávke sa žiaci dozvedeli o vodných prvkoch, ktoré pomáhajú zadržiavať vodu. V skupinách analyzovali a vybrali tie, ktoré sú podľa nich pre našu školu najvhodnejšie.

            Projekt Voda pre našu budúcnosť realizujeme v spolupráci s programom Zelená škola (CEEV Živica) s podporou značky Finish.

             

          • Pytagoriáda - okresné kolo

          • V utorok 9.4. sa v Krupine konalo okresné kolo matematickej súťaže Pytagoriáda. V kategórii P5 nás úspešne reprezentoval Adrián Seko, ktorý obsadil 1. miesto.

            Srdečne blahoželáme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu.

          • Príbeh plastov

          • Dňa 12.4.2024 nás navštívil pán Vlčák zo Slovenskej agentúry životného prostredia. Žiaci 3. a 4. ročníka sa zúčastnili vzdelávacieho programu s názvom Príbeh plastov, kde im bolo ukázané, aká je cesta plastu a plastových obalov od ich výroby až po recykláciu a následný vznik nových výrobkov a bolo poukázané na význam separovania, recyklácie a nahradenia plastov alternatívnymi materiálmi.

          • Triednicka hodina našich prvákov

          • V piatok 5.4. strávili žiaci prvého ročníka zaujímavú triednicku hodinu so sociálnou pedagogičkou pani Važanovou, ktorá si pre nich pripravila rôzne aktivity na prechod medzi materskou a základnou školou. Žiaci sa zabávali, rozprávali, maľovali, porovnávali, aké to bolo ´kedysi´ v škôlke, aké to je teraz vo veľkej škole.

          • Zápis do 1. ročníka

          • V piatok, 5. apríla 2024,sa stretli v našej Základnej škole predškoláci,pani učiteľky a veselé žabky, aby sa spolu porozprávali a odniesli si domov spomienky na významný deň-zápis do 1. ročníka. Pekne vyzdobená trieda očakávala malých predškolákov, aby zistila ich šikovnosť v plnení žabkovských úloh. O tom, že sa im darilo, svedčí 11 zapísaných budúcich prváčikov, ktorí si okrem milých darčekov za svoje výkony odniesli so sebou aj veľkú chuť byť už naozajstným prvákom!

          • Svetový deň vody

          • Pri príležitosti Svetového dňa vody a meteorológie si naši žiaci znovu vyskúšali úlohy vyučujúcich. Siedmaci prezentovali mladším spolužiakom a deviatakom informácie o vode, jej vlastnostiach, druhoch a použití na hlavnej chodbe. Po teórii nasledovali úlohy, pokusy a hravé aktivity, ktoré pripravili žiaci ôsmeho ročníka. Žiaci poskladali molekuly vody, pokusmi si overili existenciu povrchového napätia vody a vzlínavosti. Prefitrovali vodu, vyriešili tajničky a osemsmerovky.

            Organizátori tohto vzdelávania si zaslúžia pochvalu.

          • Záježová - Voda pre našu budúcnosť

          • V dňoch 25.3.2024 - 27.3.2024 sa vybraní žiaci s pani učiteľkou Uličnou zúčastnili kurzu vo Vzdelávacom centre Zaježová - Voda pre našu budúcnosť. Spoločne s účastníkmi z iných škôl absolvovali množstvo zaujímavých aktivít, zahrali sa na bádateľov, preskúmali klimatické prvky na cente a získali mnoho poznatkov, ktoré odovzdajú ďalej svojím spolužiakom. V stredu mali exkurziu k rieke Slatinka, kde prechádzkou popri jej toku zažili živú rieku a jej tajomstvá. Vďaka kurzu spoznali veľa nových ľudí a vytvorili si nové priateľstvá.

            Projekt Voda pre našu budúcnosť realizujeme v spolupráci s programom Zelená škola (CEEV Živica) s podporou značky Finish.

          • Plavecký výcvik 2024

          • Plavecký výcvik
            V termíne od 18. do 22. marca 2024 sa žiaci 1. stupňa a žiaci V., VI., VII., ročníka zúčastnili
            plaveckého výcviku v krytej plavárni vo Zvolene. Kvalifikovaní plaveckí inštruktori z
            CARETY žiakov rozdelili do troch skupín a oboznámili ich s jednotlivými plaveckými 
            štýlmi. Neplavci tvorili zvlášť jednu skupinu, ktorí sa najprv zoznámili s vodou v najmenšom
            bazéne a taktiež s technikou plávania. Zoznamovanie sa s vodou bolo príjemné,  o čom svedčí
            aj to, že deti sa rýchlo uvoľnili, skákali do vody, hádzali si loptičky. Posledný deň súťažili
            o najdlhšiu prekonanú vzdialenosť. Snažili sa osvojiť si nové plavecké spôsoby a zdokonaliť
            sa v už osvojených spôsoboch plávania. Keďže žiaci boli aktívni, vytrvalí a snaživí, na konci
            kurzu boli odmenení najlepší traja plavci. Učitelia a inštruktori sa tešili z pokrokov detí
            a z bezpečného priebehu kurzu. Plavecký výcvik však nebol iba o plávaní, hraní a súťažení,
            ale aj o zábave a nezabudnuteľných zážitkoch.
            Dievčatá:
            1. miesto V. Sľúková
            2. miesto N. Cződörová
            3. miesto E. Kuboleková
            Chlapci:
            1. miesto J. Alakša
            2. miesto A. Seko
            3. miesto J. Vozár

          • Žiaci z Chorvátska u nás v škole - piatok

          • Posledný deň žiackej mobility sa niesol v znamení dokončovania zážitkových plagáto, písania rozlúčkových listov, darčekov, teambuildingových aktivít a lúčenia.

            Po ukončení workshopov a vynikajúcom obede bolo ťažké rozlúčiť sa. Opäť sme bohatší o nové skúsenosti a nové priateľstvá.

            Ďakujeme všetkým rodinám, ktoré sa o žiakov z Chorvátska počas celého týždňa starali. Ďakujeme všetkým zamestnancom, ktorí sa znovu postarali a krásny týždeň.

          • Biologická a geografická olympiáda - okresné kolá

          • Naši žiaci nás úspešne reprezentovali na okresných kolách biologickej a geografickej olympiády. Hanka Turanová a Diana Balážová sa umiestnili na prvom a druhom mieste na biologickej olympiáde. Adrián Seko sa umiestnil na treťom mieste vo svojej kategórii na geografickej olympiáde. Všetkým gratulujeme. Ostatným zúčastneným žiakom ďakujeme za reprezentáciu školy.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Senohrad
      • +421 455595240
      • Školská jedáleň: +421 455595231
      • Senohrad 129, 962 43 Senohrad 962 43 Senohrad Slovakia
      • Mgr. Zlatica Horniaková
      • 37833898
      • 2021672620
      • Mgr. Eva Zelmanová, PhD.
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje